2021-09-24 05:44

Pakistan: Cel puțin 31 de morți într-un atentat cu bombă dintr-o piață din Peshawar

 |  13:48
Pakistan: Cel puțin 31 de morți într-un atentat cu bombă dintr-o piață din Peshawar

Un nou atentat cu bombă a avut loc astăzi în Peshawar, un oraș situat la frontiera cu Afganistanul. Este al treilea atac terorist într-o săptămână.

Sahebzada Muhamad Anees, înalt responsabil local, a anunțat că 31 de persoane au fost ucise și 76 au fost rănite grav într-un atentat cu bombă dintr-o piață din orașul Peshawar. Atacul a avut loc în piața Kissa Khwani și este al treilea în șapte zile. Se așteaptă ca numărul morților să crească.

Conform cotidianului pakistanez Dawn, a fost vorba despre două explozii, una mai mică, similară cu a unei grenade, și o alta a unei mașini-capcană. Un expert genist a declarat că la pregătirea bombei din mașină au fost folosite aproximativ 200 kilograme de material explozibil.

Primul ministru Nawaz Sharif a condamnat atacul.

80 de persoane au fost ucise pe 22 septembrie în Peshawar într-un atac terorist asupra creștinilor care ieșeau de la slujbă. Pe 27 septembrie explozia unei bombe într-un autobuz a dus la moartea a 18 persoane, potrivt Agerpres.

Peshawar este foarte aproape de triburile autonome pro-talibane de la graniţa cu Afganistanul. De-a lungul timpului, terorişti asociaţi talibanilor au organizat în zonă nenumărate atacuri în lupta lor pentru instaurarea unui regim islamic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE