2024-04-19 21:22

O rachetă a lovit o casă de lângă aeroportul din Kabul. EXPLOZIE puternică

 |  17:06
O rachetă a lovit o casă de lângă aeroportul din Kabul. EXPLOZIE puternică

O explozie puternică a avut loc, duminică, în apropierea aeroportului din Kabul, informează bbc.com. Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătăţii, explozia ar fi fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă din apropierea aeroportului.

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct. Încă nu se ştie dacă există victime.

The Guardian notează că explozia a avut loc la aproximativ 5 kilometri nord-vest de aeroportul din Kabul.

Sâmbătă, preşedintele american Joe Biden avertiza că un atac este "foarte probabil" împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele "24-36 de ore".

Armata americană a anunţat, vineri, că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui "planificator" al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul. Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere. Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul "operator'.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE