2024-04-25 05:22

Numărul cazurilor de COVID a crescut din nou în Europa, după 10 săptămâni de recul

 |  16:04
Numărul cazurilor de COVID a crescut din nou în Europa, după 10 săptămâni de recul

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou în Europa, după 10 săptămâni consecutive de recul, scrie Agerpres.

„Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, într-o conferinţă online.

Potrivit OMS, săptămâna trecută numărul infectărilor a crescut cu 10% în Europa, „în urma creşterii deplasărilor de persoane, călătoriilor, adunărilor publice şi relaxării restricţiilor sociale. Această evoluţie se înscrie în contextul unei situaţii care evoluează rapid, unei noi variante îngrijorătoare - varianta Delta - şi se produce într-o regiune în care, în pofida eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de persoane nu sunt încă vaccinate”, a precizat Hans Kluge.

Varianta Delta a noului coronavirus, detectată în India, este cu 40%-60% mai contagioasă decât varianta Alfa și urmează să reprezinte 90% din totalul cazurilor noi de COVID-19 din UE până la sfârşitul lunii august.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-01

In legatura cu acest articol...

ALERTĂ. Transmitere comunitară susțintă a variantei Delta într-un municipiu şi în comunele învecinate

Coronavirus: Doar 31 de cazuri noi în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE