2021-03-08 07:58

Număr uriaș de arestări în urma protestelor din Rusia. Poliția a reținut protestatari în nu mai puțin de 122 de orașe

 |  19:25
Număr uriaș de arestări în urma protestelor din Rusia. Poliția a reținut protestatari în nu mai puțin de 122 de orașe

Autorităţile ruse au reţinut 3.296 de persoane în 122 de oraşe din Rusia în timpul protestelor de sâmbătă organizate în sprijinul principalului critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a informat duminică ONG-ul specializat OVD-info, citat de EFE, anunță AGERPRES.

La precedentele proteste anticorupţie convocate de Navalnîi la 12 iunie 2017 au fost arestate 1.769 de persoane în peste 150 de oraşe ruse, a reamintit portalul Meduza.

În Moscova, unde sâmbătă s-au înregistrat cele mai dure confruntări între manifestanţi şi poliţie, au fost reţinute 1.294 de persoane, iar în Sankt-Petersburg, al doilea oraş al ţării şi locul de baştină al preşedintelui Vladimir Putin, au fost arestate 489 de persoane.

Spre deosebire de protestele anterioare, care rar depăşeau graniţele celor două mari oraşe ruse - Moscova şi Sankt-Petersburg -, acum manifestaţii au avut loc în întreaga ţară, cele mai active înregistrându-se în Novosibirsk, Voronej, Nijni Novgorod, Kazan şi Habarovsk.

Echipa lui Navalnîi a calificat aceste manifestaţii drept "cele mai mari din istoria contemporană rusă". "A fost un protest la scală mare al întregii ţări. Îi arătăm lui Putin ce forţă avem", au afirmat susţinători de-ai lui Navalnîi care au convocat noi proteste pentru următorul sfârşit de săptămână.

Potrivit opozanţilor ruşi, ziua de sâmbătă a reprezentat "o victorie a curajului şi spiritului asupra terorismului de stat". Echipa lui Navalnîi le-a cerut susţinătorilor acestuia să nu se lase intimidaţi de "propagandiştii" statului şi a promis să plătească amenzile date de autorităţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE