2020-12-05 19:11

"Nu este un refuz al credinţei”. Ce le cere credincioșilor Biserica Ortodoxă Bulgară

 |  22:12
"Nu este un refuz al credinţei”. Ce le cere credincioșilor Biserica Ortodoxă Bulgară

Bulgaria a interzis vineri accesul în parcuri şi locuri de joacă precum şi călătoriile neesenţiale între principalele oraşe din această ţară cu 7 milioane de locuitori, după ce luase anterior măsura închiderii şcolilor, barurilor şi restaurantelor pentru a pune în aplicare distanţarea socială. Acum Biserica Ortodoxă Bulgară apelează la credincioși.

Parlamentul a acordat armatei dreptul de a supraveghea punerea în aplicare a interdicţiilor vizând adunările publice extinse şi a permis autorităţilor să folosească date de trafic ale operatorilor de telefonie mobilă pentru a localiza persoanele puse sub carantină. În acest context, Biserica Ortodoxă din Bulgaria a îndemnat sâmbătă credincioşii să nu vină la biserici, ci să se roage acasă în contexul înăspririi măsurilor destinate stăvilirii propagării coronavirusului, după cum precizează Reuters.Până sâmbătă, în această ţară au fost raportate 142 de cazuri şi trei decese.

“Noi, păstorii Domnului”

Biserica Ortodoxă, care a fost reticentă la măsura sistării serviciilor religioase în urmă cu o săptămână, îndeamnă acum credincioşii să respecte restricţiile pe durata stării de urgenţă instituită în această ţară. "Nu este un refuz al credinţei, ci un sacrificiu intern făcut pentru a păstra sănătatea altor credincioşi'', a spus mitropolitul Ciprian de Stara Zagora, un înalt cleric al Bisericii Ortodoxe bulgare, într-un discurs televizat.

"Daţi dovadă de înţelepciune şi modestie şi rămâneţi acasă. Noi, păstorii Domnului, ne vom ruga pentru voi şi familiile voastre din casa Domnului", a spus acesta. Bisericile de pe teritoriul ţării vor rămâne deschise pentru cei care au o nevoie urgentă de a le vizita, a mai spus mitropolitul Ciprian. Acesta le-a recomandat însă credincioşilor să păstreze distanţa unul faţă de celălalt şi să nu atingă obiectele din interior. Bisericile sunt dezinfectate cu regularitate.

Circa 75% dintre bulgari sunt creştini ortodocşi, deşi doar un mic procent dintre aceştia consideră mersul la biserică o activitate esenţială.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE