2024-04-20 01:40

Noul Premier al Vietnamului a studiat și a fost diplomat în România

 |  09:50
Noul Premier al Vietnamului a studiat și a fost diplomat în România

Adunarea Națională (NA) a RS Vietnam a adoptat în 5 aprilie o rezoluție privind alegerea lui Phạm Minh Chính în funcția de prim-ministru pentru mandatul 2016-2021. Rezoluția a fost votată de 462 din cei 466 de legislatori prezenți la ședință, echivalent cu 96,25 la sută din totalul deputaților NA și a intrat în vigoare imediat după adoptare. "Aș dori să-mi exprim recunoștința Adunării Naționale pentru încrederea în alegerea mea ca prim-ministru al Republicii Socialiste Vietnam. Aceasta este o onoare pentru mine personal și, de asemenea, o responsabilitate foarte grea încredințată de partid", a declarat Chính în cuvântul sa.

"Sunt conștient de faptul că activitățile Guvernului au o poziție și un rol foarte important în cauza construcției și dezvoltării naționale, în apărarea independenței, suveranității, unității și integrității teritoriale a țării", a adăugat el.

Ca răspuns la solicitarea de a continua să promoveze inovația în spiritul Rezoluției celui de-al 13-lea Congres al Partidului Comunist Vietnamez, Chính a spus că Guvernul și prim-ministrul sunt foarte conștienți de responsabilitatea lor de a moșteni și de a promova realizările guvernului anterior și ale fostului prim ministru Phuc, acum ales președinte al țării.

În viitorul apropiat, noul guvern se va concentra pe cinci sarcini principale.

În primul rând, construirea unui plan de acțiune pentru concretizarea punerii în aplicare a Rezoluției Partidului.

În al doilea rând, continuarea promovării construirii unui stat socialist de stat de drept: al poporului, de către popor, pentru popor; susținerea spiritului respectării legii; consolidarea disciplinei în aparatul administrativ de stat și în societate.

În al treilea rând, gestionarea, mobilizarea și utilizarea eficientă a tuturor resurselor pentru dezvoltarea națională; promovarea dezvoltării infrastructurii strategice; acordând importanță transformării digitale naționale și dezvoltării economice digitale pe baza dezvoltării științei și tehnologiei.

În al patrulea rând, apărarea hotărâtă și fermă a independenței, suveranității și integrității teritoriale și asigurarea apărării naționale, securității și ordinii și siguranței sociale.

În cele din urmă, construirea de mecanisme, politici și condiții pentru a promova valoarea forței umane, a culturii și a solidarității naționale; transformând resursele umane într-o resursă importantă și o forță motrice în dezvoltarea și construcția țării. În plus, crearea de soluții eficiente pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale, educației și formării; acordând importanță dezvoltării unor resurse umane de înaltă calitate, atragerii și utilizării talentelor.

"Cu noua responsabilitate care mi-a fost atribuită, promit să aduc tot ce pot din experența mea, să depășesc toate dificultățile și provocările, să duc moștenirea înaintașilor mai departe și să promovez tradițiile și experiențele prețioase ale predecesorilor mei de-a lungul veacurilor", a spus Chính.

Phạm Minh Chính, născut la 10 decembrie 1958, este membru al Comitetului Central al PCV, membru al Biroului Politic, secretar al Comitetului central al partidului. 

Presa oficială de la Hanoi menționează că sub conducerea noului guvern, ţara va continua să menţină stabilitatea politică şi să facă paşi mari în dezvoltarea socio-economică în contextul în care epidemia de COVID-19 se dezvoltă încă în moduri complicate în întreaga lume.

În ceea ce priveşte perspectivele relaţiilor dintre Vietnam şi România, acestea vor cunoaşte o evoluţie pozitivă. Asta deoarece noul prim-ministru Pham Minh Chinh a studiat în România și a lucrat ca diplomat la Ambasada RS Vietnam în România până în 1989 şi cunoaşte foarte bine relaţia dintre cele două ţări.

Premierul Pham Minh Chinh era, în 1989, Prim secretar la Ambasada Republicii Socialiste Vietnam în România. Are diplome de profesor asociat, doctor în drept și inginer constructor.

Din anul 2010 are gradul de general locotenent, ocupând chiar funcția de viceministru al Ministerului Securității Publice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE