2020-12-01 16:39

Norvegia, măsuri importante pentru locuitori. Ce se va întâmpla cu VACCINUL anti-COVID

 |  17:03
Norvegia, măsuri importante pentru locuitori. Ce se va întâmpla cu VACCINUL anti-COVID

Norvegia va oferi vaccinul împotriva COVID-19 gratuit cetăţenilor săi, acesta urmând să fie inclus în programul naţional de vaccinare, a anunţat marţi guvernul de la Oslo, potrivit Reuters preluat de agerpres.

''Dorim ca un număr cât mai mare de oameni posibil să beneficieze de oferta de a primi un vaccin sigur şi eficace. De aceea vaccinarea va fi gratuită'', a explicat într-o declaraţie premierul norvegian, Erna Solberg.

''UE a încheiat până în prezent acorduri cu trei producători de vaccinuri diferiţi şi negociază acorduri cu alţi producători. Norvegia (ţara nemembră a UE, n.red.) este acoperită de aceste acorduri prin acordurile de recomercializare încheiate cu Suedia'', mai precizează declaraţia. Conform înţelegerii dintre guvernele de la Stockholm şi Oslo, Suedia va achiziţiona mai multe vaccinuri din schema de achiziţie a UE, pe care le va revinde Norvegiei.

Norvegia face parte şi din COVAX, schema globală de distribuţie a vaccinurilor împotriva COVID-19 susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), din care fac parte 171 de ţări, inclusiv China, dar fără SUA şi Rusia.

Obiectivele programului OMS sunt să ofere un acces echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19 deopotrivă pentru statele bogate şi cele sărace, să descurajeze o competiţie între ţări pentru obţinerea unor stocuri proprii cât mai mari de vaccin şi să fie vaccinate cu prioritate categoriile de risc în fiecare ţară.

Iniţiativa COVAX mai este gestionată, împreună cu OMS, de alianţa pentru vaccinuri GAVI şi de Coaliţia pentru Inovaţii de Răspuns Epidemic (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations - CEPI). Norvegia este un donator atât pentru GAVI, cât şi pentru CEPI, aceasta din urmă având sediul la Oslo.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-13

In legatura cu acest articol...

Ginerică s-a ales cu DOSAR PENAL pentru nunta la care au participat 356 de persoane

5 studii internaționale care arată că PLASMA convalescentă este sigură și reduce mortalitatea

Focar de COVID într-un mare penitenciar. Zeci de deținuți infectați

Prefectul Capitalei a anunțat când vor trece ȘCOLILE și GRĂDINIȚELE în scenariul roșu

Coronavirus: O nouă zi cu peste 3000 de cazuri. Câte persoane se află la Terapie Intensivă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE