2020-10-24 14:32

Noi RESTRICȚII dure în Franța. Cazurile de coronavirus se înmulțesc îngrijorător

 |  23:34
Noi RESTRICȚII dure în Franța. Cazurile de coronavirus se înmulțesc îngrijorător

Guvernul francez a anunţat miercuri noi măsuri severe pentru a lupta împotriva progresului pandemiei de COVID-19, în special închiderea totală a barurilor şi restaurantelor în al doilea oraş ca mărime din ţară, Marsilia, şi trecerea în "stare de alertă sporită" în 11 metropole, printre care Parisul, notează AFP.

Din cauza circulaţiei preocupante a coronavirusului, metropola Aix-Marsilia, în sud-est, şi Guadelupa, în Caraibe, au fost plasate în "zonă de alertă maximă", a anunţat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, într-o conferinţă de presă.

Acest nivel de alertă, precedând starea de urgenţă sanitară, impune închiderea totală a barurilor şi restaurantelor, măsură care provoacă îngrijorare într-un sector deja afectat puternic de măsurile de izolare din primăvară.

Pe de altă parte, alte 11 metropole, printre care care Parisul, au fost plasate în "stare de alertă sporită", ceea ce implică mai ales închiderea barurilor la orele 22.00, precum şi limitarea adunărilor publice la 1.000 de persoane, faţă de 5.000 în prezent.

"Situaţia continuă să se degradeze la nivel general", a avertizat Olivier Véran, într-un moment în care toţi indicatorii se deteriorează în Franţa de mai multe zile.

Potrivit datelor raportate miercuri de autorităţile sanitare franceze, în 24 de ore s-au înregistrat 13.072 de cazuri noi, în timp ce rata de pozitivare a testelor şi-a continuat trendul ascendent.

Numărul cazurilor a crescut în comparaţie cu cele 10.008 cazuri înregistrate marţi, dar fără să atingă recordul de sâmbătă (13.498 de cazuri pozitive).

Proporţia bolnavilor printre persoanele testate (rata de pozitivare) a urcat la 6,2%, faţă de 6,1% în ziua precedentă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23

In legatura cu acest articol...

Coronavirus. Un nou MEDICAMENT ar putea ajuta la tratamentul bolii

SCHIMBĂRI majore pentru angajați. Cum se modifică Codul Muncii

Euronews: Polițiștii de frontieră români ar fi agresat șapte migranți

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile: Vremea se menține CALDĂ

REPLICA lui Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: ”Când le spuneți, oare, adevărul românilor?”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE