2024-04-16 14:35

Noi probleme pentru Trump: Poate fi dat în judecată pentru asaltul de la Capitoliu

 |  08:39
Noi probleme pentru Trump: Poate fi dat în judecată pentru asaltul de la Capitoliu

Departamentul de Justiție al SUA a decis că fostul președinte Donald Trump poate fi judecat într-unul dintre procesele legate de asaltarea Capitoliului pe 6 ianuarie 2021, potrivit NBC News și The New York Times.

Doi ofițeri de poliție a Capitoliului, cărora li s-au alăturat 11 membri democrați ai Camerei Reprezentanților, încearcă să-l tragă la răspundere pe Trump pentru rănile fizice și psihologice pe care le-au suferit în timpul revoltelor.

Procesul a fost intentat pe baza unei legi adoptate după Războiul Civil American, care permite despăgubiri în cazul în care funcționarii publici sunt împiedicați să-și îndeplinească atribuțiile prin forță, amenințări sau intimidare.

Trump le-a cerut în 2021 susținătorilor să „lupte ca naiba” pentru a împiedica Congresul să aprobe rezultatele alegerilor prezidențiale.

Un tribunal districtual a decis inițial că primul amendament din Constituția SUA nu poate justifica comportamentul lui Trump. În decembrie 2022, Curtea de Apel a cerut Departamentului de Justiție al SUA să-și exprime opinia.

Răspunsul venit joi prevede că discursul „care vizează incitarea la acte ilegale iminente” sau „capabil să incite astfel de acte” nu este protejat de Primul Amendament din Constituția SUA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE