2024-04-19 21:42

Moment istoric la NATO. Finlanda și Suedia au semnat protocolul de ADERARE

 |  14:52
Moment istoric la NATO. Finlanda și Suedia au semnat protocolul de ADERARE

Finlanda și Suedia au semnat marți protocoalele de aderare la NATO. Documentele urmează să ajungă la fiecare din cele 30 state spre a fi ratificate, o procedura care ar putea dura câteva luni.

Schimbările istorice ale Suediei și Finlandei au venit în fața invaziei brutale a Rusiei în Ucraina și a altor mișcări agresive ale Kremlinului în regiune. Pe acest fond, opinia publică din cele două state nordice a susținut aderarea la NATO.

"Acesta este cu adevărat un moment istoric pentru Finlanda, pentru Suedia, pentru NATO şi pentru securitatea noastră comună. Săptămâna trecută la Madrid liderii aliaţi au decis să invite Finlanda şi Suedia să se alăture Alianţei după acordul memorandului trilateral dintre Turcia, Finlanda şi Suedia. Uşa NATO rămâne deschisă pentru democraţiile europene care sunt pregătite şi dispuse să contribuie la securitatea noastră comună. Este o zi bună pentru Finlanda şi Suedia, şi o zi bună pentru NATO.Cu 32 de naţiuni în jurul mesei vom fi mai puternici iar popoarele noastre vor fi într-o mai mare siguranţă acum când ne confruntăm cu cea mai mare ameninţare de securitate din ultimele decenii” a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, conform TVR


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-05

In legatura cu acest articol...

Ucraina a reînceput să bombardeze mai multe regiuni din Rusia

MAE: Avertizare de călătorie pentru Grecia. Sunt INCENDII în mai multe regiuni

ATAC armat lângă Chicago, la o paradă de Ziua Americii. Sunt 5 morți și 16 răniți




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE