2020-10-25 21:07

UPDATE. Moldovenii îşi aleg PRIMARUL la Chişinău

 |  13:19
UPDATE. Moldovenii îşi aleg PRIMARUL la Chişinău

La Chişinău are loc duminică cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general. Sunt aşteptaţi la urne aproximativ 632.169 de alegători.

UPDATE 14.21. Circa 115.000 de locuitori ai municipiului Chişinău şi-au exercitat dreptul la vot către ora 13:00, ceea ce constituie 18,23% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova, informează Radio Chişinău. Prezenţa la urne este cu aproximativ jumătate de procent mai mare decât în primul tur de scrutin, organizat la 20 mai.

În turul doi al scrutinului concurează reprezentantul Partidului Socialiştilor (prorus), Ion Ceban, şi liderul Partidului "Platformei Demnitate şi Adevar" (PPDA), Andrei Năstase, acesta din urmă fiind susţinut de mai multe partide pro-europene de opoziţie. "Am votat, cum se spune pe româneşte, pentru că îmi pasă şi asta îi indemn pe toţi locuitorii Chişinăului - să iasă din casa, dacă le pasă! Doar aşa putem vorbi despre continuarea dezvoltării Chişinăului, a proiectelor începute. Doar aşa putem vorbi despre faptul că locuitorii îşi au primarul lor, unul ales anume prin participare la votare", a declarat Chirtoaca, fostul primar, la ieşirea de la urne, potrivit Radio Chişinău şi TV8.md. Alegerile au loc înainte de termen după ce fostul edil, liberalul Dorin Chirtoacă, a demisionat la 16 februarie. Anterior, el fusese cercetat într-un dosar de presupusă corupţie şi suspendat din funcţie în iunie 2017. Dorin Chirtoacă neagă acuzaţiile care i se aduc şi califică dosarul intentat împotriva sa drept unul "fabricat şi motivat politic".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-06-03Parerea ta...

LEVST.
03 Iun 2018

as cam paria ca prorusii castiga, coruptia romaneasca a ajuns- de mult- si la Chisnau, asa ca chirtoaca sa o lase mai moale cu "nevinovatia"...
LEVST.
03 Iun 2018

la aceasta ora ar cam trebui sa se stie cat de romanesc este Chisnaul...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE