2024-04-25 23:41

Ministrul rus Șoigu AMENINȚĂ Occidentul: Livrările de arme duc la o escaladare "imprevizibilă"

 |  19:15
Ministrul rus Șoigu AMENINȚĂ Occidentul: Livrările de arme duc la o escaladare "imprevizibilă"

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că livrările de arme occidentale către Ucraina antrenează efectiv NATO în conflict şi a avertizat că acest lucru ar putea duce la o escaladare "imprevizibilă", relatează Reuters.

"SUA şi aliaţii săi încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil", a declarat ministrul apărării, Serghei Şoigu, într-o teleconferinţă cu oficiali militari.

"Pentru a face acest lucru, ei au început să furnizeze arme ofensive grele, îndemnând în mod deschis Ucraina să pună stăpânire pe teritoriile noastre. De fapt, astfel de paşi antrenează ţările NATO în conflict şi ar putea duce la un nivel imprevizibil de escaladare", a afirmat Serghei Şoigu.

Aluzia sa la "teritoriile noastre" pare să fie o referire la cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei - Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson - pe care Rusia le-a anexat unilateral în septembrie anul trecut, fără a le controla însă în totalitate.

Moscova a acuzat în repetate rânduri Occidentul şi alianţa militară NATO că joacă un rol direct în conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme Kievului şi a avertizat că armele NATO sunt "ţinte legitime" pentru forţele sale armate.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE