2024-04-20 03:59

Mesaj către SUA: Rusia și China organizează exerciții militare comune la scară largă

 |  09:54
Mesaj către SUA: Rusia și China organizează exerciții militare comune la scară largă

Rusia urmează să se alăture unui exercițiu militar în nord-vestul Chinei având ca temă protejarea comună a securității și stabilității regionale. Peste 10.000 de soldați și echipamente militare din Rusia și China vor participa la exercițiul Zapad / Interacțiune-2021, de la Ningxia, programat la începutul lunii august. Este primul exercițiu comun între cele două țări, după declanșarea pandemiei de COVID-19.

”Afișând un nivel ridicat de încredere reciprocă între cele două forțe militare, în timp ce privesc, de asemenea, securitatea și stabilitatea în Asia Centrală, în timp ce SUA își retrag în mod iresponsabil trupele din Afganistan”, au spus experții militari chinezi.

Recent, consilierul de stat chinez și ministrul apărării Wei Fenghe a purtat discuții cu ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, la Dușhanbe, Tadjikistan, în timp ce aceștia participau la reuniunea miniștrilor apărării a statelor membre ale Organizației de cooperare din Shanghai. Atât Wei, cât și Shoigu au menționat situațiile în schimbare din Afganistan și Asia Centrală, precum și importanța protejării securității și stabilității regionale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, colonelul Ngo Khiem, a declarat pe 29 iulie că exercițiul va dura „de la începutul până la mijlocul lunii august” în regiunea autonomă Ningxia din China. Tema exercițiului este „protejarea în comun a securității și stabilității regionale”, potrivit presei de stat chineze. Militarii ruși și chinezi vor stabili un post de comandă comun la o bază de antrenament tactic chinez.

Pe 29 iulie, Ministerul Rus al Apărării a confirmat că trupele din districtul militar estic vor participa la exerciții cu participarea atât a artileriei, cât și a forțelor aeriene.

Potrivit lui Ngo Khiem, vor fi mobilizați peste 10.000 de soldați și alte vehicule blindate. Cele două părți își vor testa capacitățile de atac aerian și capacitățile de recunoaștere comună, în plus față de atacul electronic și cursurile de avertizare timpurie în aer.

Cotidianul chinez Global Times a citat „un expert militar anonim” spunând că Zapad / Interaction-2021 este „cel mai avansat” exercițiu militar din lume.

Acesta este, de asemenea, primul exercițiu care implică trupe străine care are loc în China după declanșarea pandemiei de COVID-19. Ministerul Apărării Naționale din China a declarat că scopul exercițiilor este consolidarea parteneriatului cu noua eră cu Rusia, demonstrând în continuare determinarea și capacitatea celor două părți de a lupta împotriva forțelor teroriste și de a menține stabilizarea regiunii.

Global Times subliniază, de asemenea, că exercițiul vizează abordarea riscului de instabilitate și securitate din Asia Centrală cauzat de „retragerea iresponsabilă a trupelor americane”, ceea ce înseamnă retragerea Washingtonului din Afganistan.

 

„Ca mari puteri, China și Rusia ar trebui să își promoveze rolurile respective, să protejeze împreună pacea și stabilitatea regională și să împiedice dezvoltarea forțelor teroriste din regiune.” Ziarul guvernului de la Beijing Global Times, a continuat să citeze „experți în relații internaționale” fără a da însă, nume.

De menționat că din 2018 până acum, China a participat la exercițiile Vostok-2018, Tsentr-2019 și Caucaz-2020 organizate de Rusia. Relațiile dintre cele două țări sunt din ce în ce mai strânse în contextul actual - când atât Rusia, cât și China -, au tensiuni din ce în ce mai mari cu Occidentul, în special cu SUA.

 

„Din punct de vedere global, atât China, cât și Rusia se confruntă cu supremația militară a SUA, fapt ce a dus la consolidarea cooperării militare a celor două țări prin exerciții comune. Deși SUA părăsesc Afganistanul, prezența armatei SUA va fi în continuare acolo, precum și în Asia Centrală și de Sud, astfel încât China și Rusia trebuie să se pregătească pentru a-și apăra împreună coridoarele strategice”, a mai spus expertul militar.

Shoigu este invitat să participe la exercițiul comun, potrivit rapoartelor presei rusești. Aceasta va fi, de asemenea, prima dată când Shoigu va vizita China pentru un exercițiu militar.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE