2024-04-20 14:13

Măsură de ULTIMĂ ORĂ luată de bulgari: TEST PCR Covid-19 la intrarea în țară

 |  13:40
Măsură de ULTIMĂ ORĂ luată de bulgari: TEST PCR Covid-19 la intrarea în țară

Toți cei care intră în Bulgaria cu avionul, pe uscat sau pe mare este obligat să prezinte, începând cu 29 ianuarie, un test PCR covid-19. Măsura va fi valabilă până sfârşitul lui aprilie, în contextul în care vecinii încearcă să oprească răspândirea unor variante mai contagioase ale noului coronavirus pe teritoriul său, scrie News.ro.

Testul PCR este necesar să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, precizează ministerul. Bulgarii care se întorc acasă şi care nu prezintă acest test sunt obligaţi să se autoizoleze timp de zece zile. Sunt exceptați de la această regulă șoferii de camioane şi autobuze, dar şi membrii echipajelor avioanelor.

Vecinii bulgari au înregistrat o scădere a contaminărilor cu noul coronavirus în utimele săptămâni şi îşi redeschid centrele comerciale şi sălile de sport - începând de la 5 februarie. La fel și școlile își reiau cursurile, prin rotație, începând de la 4 februarie.

În Bulgaria se permite restaurantelor şi cafenelelor să redeschidă la 50% din capacitate - începând de la 1 martie, însă barurile şi cluburile de noapte rămân închise.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE