2024-04-20 00:44

Marina Rusă pierde o nouă navă. Ambarcațiunea a luat FOC în Marea Neagră

 |  16:23
Marina Rusă pierde o nouă navă. Ambarcațiunea a luat FOC în Marea Neagră

Purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa a anunțat că o navă a rușilor a luat foc în Marea Neagră. Nu ar fi prima navă importantă a Marinei Ruse distruse în războiul ruso-ucrainean, potrivit Antena3.

La mijlocul lunii aprilie, crucișătorul Moskva, considerată cea mai importantă navă a flotei rusești din Marea Neagră, a fost lovită cu două rachete Neptun de către armata ucraineană. Deși aceasta a fost varianta declarată de către guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, rușii au pus scufundarea pe seama unui incendiu.

Joi, o altă navă rusească a fost lovită în Marea Neagră de rachete ucrainene. Este vorba despre ambarcațiunea „Vsevolod Bobrov”, proaspăt lansată de Federația Rusă.

Nava a luat foc în apropiere de Insula Șerpilor după un atac ucrainean cu rachete. Atacul s-ar fi petrecut în noaptea de 12 mai în timp ce nava se îndrepta către Insula Şerpilor, unde încerca să ducă un sistem de rachete, relatează Euro Weekly.

Nava, dată în folosinţă anul trecut, a fost lovită cu o rachetă Neptun, în timp ce livra rachete Pantsir pe Insula Serpilor. În Rusia există doar două astfel de nave: „Vsevolod Bobrov” şi „Elbrus”. Conform presei ucrainene, navele de ajutor logistic din Clasa Elbrus (Proiect 23120) sunt unele dintre cele mai noi vase pe care Rusia le-a fabricat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE