2024-04-19 04:39

Marea Britanie vrea să AMÂNE relaxarea restricțiilor din cauza tulpinii indiene a COVID

 |  20:36
Marea Britanie vrea să AMÂNE relaxarea restricțiilor din cauza tulpinii indiene a COVID

Răspândirea cu viteză a așa-zisei variante Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India, ar putea încheia prematur planul de relaxare totală a restricțiilor anunțat anterior de guvernul de la Londra pentru data de 21 iunie, conform Politico.

Numărul mare de cazuri noi din ultimele zile a pus la îndoială posibilitatea ca guvernul britanic să meargă înainte cu relaxările planificate – în 21 iunie planul era de eliminare a tuturor restricțiilor anti-pandemice.

Așa-zisa variantă Delta, care pare că se răspândește chiar mai repede decât celelalte mutații ale virusului, a devenit varianta dominată a coronavirusului în Marea Britanie și este responsabilă pentru creșterea cu rapiditate a numărului de cazuri din ultimele zile.

Pentru a gestiona această situație, autoritățile britanice își fac planuri de contingență care prevăd posibilitatea amânării ultimei faze a relaxării din 21 iuni până în 5 iulie, conform presei din Regat. O amânare de două săptămâni ar permite vaccinarea și mai multor persoane cu schema completă ceea ce ar mări rezistența populației la această variantă, descoperită inițial în India, transmite Digi24.

„Este mult prea devreme să luăm o decizie finală”, a spus ministrul sănătății britanic, Matt Hancock, precizând că guvernul încă are în vedere relaxările pentru data de 21 iunie.

Recent, agenția națională de statistică din UK a spus că noile date arată o creștere a nivelului de infectări din Anglia cu 75% în ultima săptămână a lunii mai. Totuși, premierul britanic, Boris Johnson, s-a ferit să vorbească de amânarea relaxărilor finale dar a vorbit de o „redeschidere prudentă”.

În ciuda creșterii numărului de cazuri noi, numărul deceselor rămâne scăzut în ultima perioada, în contextul în care circa 75% dintre adulții britanici au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Puțin peste o jumătate dintre adulți sunt vaccinați cu schema completă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE