2024-04-26 00:14

Maia Sandu: Trebuie să discutăm problemele cu Federația Rusă și să stabilim cooperarea cu Moscova

 |  14:00
Maia Sandu: Trebuie să discutăm problemele cu Federația Rusă și să stabilim cooperarea cu Moscova

Guvernul Nataliei Gavrilita din Republica Moldova intenționează să stabilească cooperarea cu Rusia, a declarat joi președintele Maia Sandu pentru postul de televiziune Jurnal TV.

"Cred că imediat după formarea guvernului, trebuie să discutăm problemele existente cu Federația Rusă și să stabilim cooperarea", a spus președintele. "Posibil, și la nivelul președinților, dar acest lucru va fi clar după formarea guvernului, deoarece aceste discuții sunt pregătite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Avem probleme economice care trebuie rezolvate", a spus Sandu, concentrându-se în mod special pe extinderea exporturilor de bunuri moldovenești către Rusia, problemele sociale ale migranților forței de muncă moldovenești și un nou contract pentru furnizarea de gaze rusești.

Președintele Republicii Moldova a declarat că „conflictul transnistrean nerezolvat este principalul motiv al instabilității”, menționând că noul guvern și ea personal sunt „gata să discute probleme de securitate cu conducerea țărilor din regiune și a organizațiilor internaționale”. „Printre altele, intenționăm să discutăm și despre prezența trupelor rusești. Știm că avem poziții diferite în privința acesteia cu Moscova. Dar suntem concentrați asupra menținerii păcii, orice încercări de destabilizare a situației trebuie evitate, mai ales din cauza Conflictul transnistrain", a subliniat Sandu. "Rusia și-a exprimat recent disponibilitatea de a elimina munițiile depozitate în Transnistria", a reiterat ea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE