2024-04-20 02:18

Maia Sandu, avertisment pentru Vladimir Putin: “Va fi arestat dacă ...”

 |  15:28
Maia Sandu, avertisment pentru Vladimir Putin: “Va fi arestat dacă ...”

Maia Sandu a anunțat într-un interviu acordat jurnaliştilor străini că Vladimir Putin va fi reţinut dacă intră în Republica Moldova. Pe numele liderului de la Kremlin, Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat internaţional de arestare în legătură cu crimele comise în Ucraina.

Întrebat de reporterul Euronews dacă Vladimir Putin ar fi arestat în cazul în care ar veni în Republica Moldova, preşedinta Maia Sandu a declarat că „Republica Moldova este semnatar al acordului Curţii Penale Internaţionale, iar Moldova va respecta decizia Curţii”, sugerând că răspunsul este afirmativ.

Curtea Penală Internaţională, cu sediul la Haga, a emis la 17 martie 2023 un mandat internaţional de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin. Comisarul pentru Drepturile Copilului al preşedintelui Rusiei, Maria Lvova-Belova, este şi ea vizată de un astfel de mandat. Potrivit Tribunalului de la Haga, Putin s-ar face vinovat de crime de război, inclusiv de deportarea ilegală în Rusia a copiilor ucraineni din teritoriile ocupate.

Statele care au ratificat Statutul de la Roma şi statele care recunosc jurisdicţia tribunalului de la Haga (123 de state) ar avea obligaţia să-l aresteze pe Vladimir Putin sau pe Maria Lvova-Belova. dacă ar veni pe teritoriile lor, scrie hotnews.ro.

 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE