2021-02-27 20:46

MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE în și dinspre Olanda

 |  11:14
MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE în și dinspre Olanda

MAE anunţă că Olanda, sau Regatul Țărilor de Jos, cum mai nou se numește, se află sâmbătă şi duminică sub cod galben de ninsoare şi polei. Aceste fenomene meteo pot determina întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile batave.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile olandeze, pentru perioada 16-17 ianuarie 2021 a fost emis un cod galben de ninsoare şi polei. Stratul de zăpadă poate să ajungă până la 5 cm, iar, în seara zilei de 16 ianuarie, ninsoarea se poate transforma în ploaie uşoară, de natură să creeze polei”, potrivit unui comunicat transmis de minister. 

Pentru mai multe informaţii cu privire la anulările/întârzierile de curse aeriene, cetăţenii români pot consulta paginile de internet ale aeroporturilor olandeze - https://www.schiphol.nl/en/ şi https://www.eindhovenairport.nl/nl. Totodată,  se recomandă conducătorilor auto adaptarea vitezei de mers la condiţiile meteo, precum şi respectarea semnalizărilor temporare.

Ajutor

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos la 0031703541580, 0031703228612, 0031703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, pentru situaţii speciale, de urgenţă, cum ar fi accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Haga: 0031(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet haga.mae.ro/, www.knmi.nl, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE