2021-01-28 03:09

Lupte la frontiera China-India: videoclipul cu ciocnirea violentă în care au murit 20 soldați indieni a devinit viral

 |  15:59
Lupte la frontiera China-India: videoclipul cu ciocnirea violentă în care au murit 20 soldați indieni a devinit viral

Un videoclip apărut pe 8 septembrie pe social media și care arată momentele când trupele chineze și indiene luptă cu pumni și bastoane, în regiunea de frontieră disputată a râului Galwan, a devenit viral pe rețelele sociale chineze.

ilmarea, care este prima de acest gen ce a apărut vreodată online, arată soldații care se ciocnesc aproape de râu. Pe 15 iunie 2020, a izbucnit o luptă violentă în Valea Galwan din regiunea Ladakh din India, care a lăsat cel puțin 20 de soldați indieni morți. Beijingul a refuzat să spună în acel moment câte victime a suferit în incident. O sursă militară chineză a declarat că videoclipul, care a apărut online este original și că a fost realizat „acum câteva luni”.

Persoana care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că filmările arătau că soldații au exercitat reținere în folosirea armelor de foc. Filmările îi arătau pe soldații chinezi înarmați cu bețe și scuturi împotriva celor indieni. Unii dintre soldații indieni aveau puștile pe spate, dar nu le-au folosit. Videoclipul, care a fost vizionat de milioane de ori, sugerează că a fost înregistrat pe un telefon chinezesc.

Un analist militar, care a cerut, de asemenea, să rămână anonim, a spus că ciocnirea văzută în filmările video nu este probabil cea care s-a întâmplat pe 15 iunie, ci mai degrabă una anterioară, care s-a întâmplat de-a lungul râului Galwan în luna mai.

"Judecând după armele lor, acest videoclip este o ciocnire anterioară, deoarece știm că cele două părți au început să trimită unitățile lor muniție și echipamente, după luna mai", a spus persoana în chestiune.

Analistul a spus că este posibil ca Beijingul să fi lansat filmul pentru a arăta că are dovezi video ale disputelor care avuseseră loc de-a lungul frontierei disputate.

„Acesta poate fi modul în care Beijingul le spune poporului chinez și Indiei într-o oarecare măsură că are dovezi care să arate cine a încălcat acordul (de a nu utiliza armele de foc) și cine a început lupta”.

China și India s-au angajat într-o dispută de gherilă de-a lungul frontierei râului Galwan în luna mai și de atunci au avut o serie de discuții diplomatice și militarepentru a ușura tensiunile. Cu toate acestea, situația a escaladat pentru a doua oară într-o săptămână, în urmă cu câteva zile, când au fost trase focuri de armă în zona lacului montan Pangong Tso.

Aceste ciocniri au avut loc după ce miniștrii apărării chinez și indian tocmai au hotărât să se întâlnească la Moscova. Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, urmează să-l întâlnească pe omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar la reuniunea Organizației de Cooperare chinezo-rusă de la Moscova, în timpul unei călătorii de o săptămână în Rusia, care a început în 10 septembrie 2020.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE