2020-11-30 06:38

Londra acuză Moscova că vrea să-i fure vaccinul anti-COVID

 |  19:53
Londra acuză Moscova că vrea să-i fure vaccinul anti-COVID

Organismul guvernamental britanic însărcinat cu securitatea cibernetică a acuzat joi un grup de hackeri ruşi că atacă organizaţii britanice, americane şi canadiene pentru a le sustrage cercetările despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus şi consideră ''aproape sigur'' că acest grup acţionează pentru serviciile secrete ruse, potrivit AFP, citată de Agerpres.

''Grupul periculos cunoscut sub numele APT29'', sau ''Ducs'' sau de asemenea ''Cozy Bear'', ''operează aproape sigur în cadrul serviciilor de informaţii ruse'', afirmă într-un comunicat National Cyber Security Centre (NCSC), adăugând că instituţiile similare din SUA şi Canada au ajuns la aceeaşi concluzie, iar atacurile cibernetice sunt în desfăşurare.

''Această campanie de atacuri a APT29 vizează în principal ţinte guvernamentale, diplomatice, grupuri de reflecţie, actori din sectorul sanitar şi al energiei pentru a le sustrage valoroasa proprietate intelectuală'', explică NCSC.

Ministrul britanic de externe, Dominic Raab, a calificat drept ''total inacceptabil ca serviciile de informaţii ruse să-i vizeze pe cei implicaţi în lupta împotriva pandemiei de coronavirus''.

''În timp ce unii îşi urmăresc cu imprudenţă interesele egoiste, Regatul Unit şi aliaţii săi îşi continuă munca grea de a găsi un vaccin care să protejeze sănătatea mondială'', a continuat şeful diplomaţiei britanice, adăugând că ''Regatul Unit va continua să lupte împotriva celor care desfăşoară astfel de atacuri cibernetice'' şi care mai devreme sau mai târziu ''vor da socoteală''.

Moscova a reacţionat respingând că ar fi implicată în astfel de acţiuni. ''Nu avem nicio informaţie despre cineva care a putut să atace cibernetic societăţi farmaceutice sau centre de cercetare în Marea Britanie (...) Respingem aceste acuzaţii'', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Pe de altă parte, presa britanică, citată joi de agenţia EFE, semnalează că testele pe oameni pentru vaccinul împotriva COVID-19 la care lucrează compania AstraZeneca împreună cu University of Oxford şi Imperial College London au avut ''rezultate promiţătoare'', stimulând răspunsul dorit al sistemului imun. În această fază a testării pe oameni, care a început în aprilie şi la care participă circa 1.000 de voluntari sănătoşi, cercetătorii au observat că posibilul vaccin generează anticorpi şi celulele T care ar putea fi adecvate pentru generarea unui răspuns imun împotriva COVID-19.

''Nimeni nu poate avansa date finale (pentru disponibilitatea vaccinului - n. red.) ... lucrurile pot în cele din urmă să meargă prost, dar realitatea este că lucrând cu o mare companie farmaceutică acest vaccin ar putea fi disponibil în septembrie şi acesta este obiectivul la care lucrăm'', a declarat David Carpenter, preşedintele comitetului de etică a cercetării de la Berkshire, care a aprobat respectiva cercetare pentru crearea acestui vaccin.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-16Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
16 Iul 2020

Cred ca de vreo 5ani asistam la un veritabil meci al englezilor cu Rusia,adica nu le place de Putin.Dar de ce dupa 1989 englezii erau nonstop cu botul in fundul rusilor si peste tot erau combinati la tot felul de afaceri mafiote cu petrol,arme si mai ales PEDOFILIE si TRAFIC DE PERSOANE//MINORI.Englezii chiar asa nu au sa-si faca niscaiva mea culpa,adica autocritica pentru 25de ani de concubinaj cu mafia ruseasca???doar acum la spartul targului au inceput sa se impunga cu rusii nu cumva este tardiv?cine te spala dupa 25de ani de afaceri mafiote cu rusii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE