2021-06-25 06:38

Lider militar iranian ucis în urma unor atacuri aeriene ordonate de Trump

 |  09:34
Lider militar iranian ucis în urma unor atacuri aeriene ordonate de Trump

Generalul Qasem Soleimani, un important comandant militar, a fost ucis ”într-o acţiune defensivă decisivă menită să protejeze personalul american din străinătate” şi să descurajeze viitoare atacuri, a confirmat Pentagonul.

Preşedintele american Donald Trump a ordonat lovituri aeriene la Aeroportul Internaţional din Bagdad .

Conform televiziunii de stat irakiene, Soleimani, comandantul Gărzilor Revoluţionare Islamice, a fost ucis de rachete care au lovit maşina în care se afla în apropiere Aeroportului Internaţional Bagdad.

După atac, preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter drapelul american.

Anterior, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că există indicii că Iranul sau forţe susţinute de acesta ar putea plănui noi atacuri, el avertizând că ”jocul s-a schimbat”, fiind posibil ca Statele Unite să ia măsuri preventive pentru a proteja vieţile americanilor, transmite Reuters.

”Există unele indicii că ar putea plănui noi atacuri, nu este nimic nou...am văzut asta de două, trei luni”, a declarat Esper reporterilor.

”Dacă se va întâmpla asta, atunci vom acţiona şi, apropo, dacă vom afla despre atacuri sau indicii, vom lua măsuri preventive pentru a proteja forţele americane şi vieţile americanilor”, a mai spus Esper.

Demonstranţi susţinuţi de Iran au aruncat cu pietre în ambasada SUA, timp de două zile, dar s-au retras miercuri, în urma suplimentării trupelor de către Washington.

Preşedintele american Donald Trump, care va candida pentru al doilea mandat în alegerile din noiembrie, a acuzat Iranul că a orchestrat violenţele. Trump a avertizat marţi că va la măsuri împotriva Iranului, darr a spus ulterior că nu vrea război.

”Jocul s-a schimbat şi suntem pregătiţi să facem ceea ce este necesar pentru a ne apăra personalul şi interesele şi pe partenerii noştri din regiune”, a spus Esper.

În timpul aceleiaşi conferinţe, şeful Statului Major al SUA Mark Milley a spus că a existat o campanie susţinută a Hezbollah împotriva personalului american cel puţin din luna octombrie şi că atacul cu rachete din nordul irakului a avut rolul de a ucide.

”Treizeci şi una de rachete nu au rolul unui foc de avertisment, au avut rolul să provoace pagube şi să ucidă”, a spus Milley.

În această săptămână, Statele Unite au trimis 750 de soldaţi în Kuweit, iar oficiali americani au declarat că alţi aproximativ 3.000 de soldaţi ar putea să fie trimişi în regiune în următoarele zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-03Parerea ta...

REPTILIIANUL TRUMP
03 Ian 2020

vrea razboi, cu tot dinadinsul!
ABRAMBURICA
03 Ian 2020

Ba dar ce cauta in teritoriu inamic ? Trebuia sa nu aiba telefon mobil la el
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
03 Ian 2020

dupa parerea mea nu e vorba de altceva decat de controlul asupra petrolului irakian.In timpul lui Saddam erau la putere sunnitii care erau anti-Iranieni.Dupa ce regimul Saddam a fost inlaturat americanii au vrut sa impuna la putere minoritatea kurzilor care erau partid comunist si foarte bine sustinuti de Iran.Tocmai din cauza asta Turcia e extrem de vehement impotriva americanilor pentru ca ei vad kurzii ca un mare pericol pentru securitatea lor nationala.Si chestia asta o sa duca la un conflict pe scara larga intre Turcia si Arabia Saudita nu numai in Irak dar si in Libia.cum s-ar zice nu va mai fi mult timp niciun fel de pace sub maslini se vor bate pentru controlul asupra petrolului cele doua grupuri rivale
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE