2022-08-11 00:19

LEACURI inedite cu care sunt tratați bolnavii COVID în spitalele din Germania

 |  17:12
LEACURI inedite cu care sunt tratați bolnavii COVID în spitalele din Germania

Germania este țara în care o serie de persoane care se îmbolnăvesc grav de Covid-19 ajung în spitale unde sunt tratate cu comprese toracice îmbibate cu ghimbir și pelete homeopate care ar conține particule de fier diluate care ar fi fost recoltate de la stelele căzătoare care au ajuns pe pământ, potrivit The Guardian.

Acestea urmează filosofiile „savantului spiritual” și autoproclamatului clarvăzător Rudolf Steiner și pledează pentru astfel de terapii pentru combaterea coronavirusului din cauza unui presupus „efect de ameliorare a anxietății asupra sufletului și corpului” și a capacității de „consolidare a relației interiorului nostru cu lumina”, scrie Digi24.ro.

Nu există dovezi sau studii clinice care să dovedească eficacitatea acestor remedii și nu sunt incluse în schemele oficiale de tratament emise de autoritățile medicale germane, dar, în parte, costurile sunt suportate de către casele de asigurări de sănătate.

Unele dintre aceste terapii au fost administrate pacienților critici cu coronavirus în spitalele Steiner, cum ar fi Gemeinschaftskrankenhaus Havelhöhe din Berlin, care oferă îngrijire intensivă pacienților Covid-19, sub supravegherea prestigiosului Spital Universitar Charité.

Acceptarea publică a mișcării câștigă teren după un an în care germanii i-au văzut pe adepții filosofiei Steiner mărșăluind alături de anti-vaxxeri și extrema dreaptă, în semn de protest față de măsurile guvernului împotriva coronavirusului.

Există 10 spitale Steiner în Germania, iar medicina antroposofică este tolerată de legislația germană ca „formă terapeutică specială”, ceea ce înseamnă că remediile pot fi aprobate pentru utilizare fără dovezi externe ale eficacității lor. Încă din 2019, ministrul conservator al sănătății, Jens Spahn, a ales să nu elimine remediile homeopate prescrise de clinicile Steiner de pe lista tratamentelor acoperite de asigurătorii publici de sănătate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-11

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 1.987 cazuri noi, din doar 7.005 teste

Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid: Nu stăm nici cel mai bine din Europa, nici cel mai prost

Coronavirus: Alte 150.150 de doze de vaccin sunt distribuite în țară

Vlad Voiculescu anunță: Ce sancțiuni au fost aplicate după controlul de la Spitalul Corabia?

Klaus Iohannis se va vaccina în câteva zile pentru COVID-19
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE