2021-09-21 23:22

Italia, Lampedusa: 130 de imigranți au murit și 200 sunt dispăruți în urma unui naufragiu

 |  09:08
Italia, Lampedusa: 130 de imigranți au murit și 200 sunt dispăruți în urma unui naufragiu

O ambarcațiune de mici dimensiuni a naufragiat în apropierea insulei Lampedusa din Italia. Doar 150 din cei aproximativ 500 de pasageri au putut fi salvați.

O navă plecată din Libia, ce transporta între 450 și 500 de imigranți ilegali veniți din Somalia și Eritreea, s-a scufundat în apropierea insulei italiene Lampedusa. Doar 150 dintre pasageri au putut fi salvați. Nava era supra-aglomerată pentru dimensiunile sale.

Peste 100 de femei și copii se află printre morți. Deoarece numărul decedaților este prea mare pentru morga de pe micuța insulă, corpurile au fost depozitate într-un hangar din aeroportul insulei. Potrivit Mediafax, alte 40 de cadavre au fost descoperite de scafandrii pazei de coastă înăuntrul și în jurul ambarcațiunii aflate la o adâncime de 40 de metri.

Guvernul italian a decretat vineri zi de doliu național și un minut de reculegere va fi ținut în toate școlile și înaintea tuturor meciurilor de fotbal din campionat.

Conform vicepremierului Angelino Alfano, accidentul a avut loc la 550 de metri de coastă. Ambarcațiunea a început să ia apă. De teama că se va scufunda, imigranții au dat foc unei pături, ceea a provocat un incendiu și a dus și la scufundarea navei.

Primarul Giusi Nicolini a cerut autorităților italiene și europene să ia măsuri față de ceea ce se întâmplă cu imigrația ilegală.

Ministrul Integrării, Cecile Kyenge, originară din Republica Democratică Congo, prima persoană de culoare dintr-un guvern intalia, a cerut cooperare la nivel european pentru „a face mai sigure aceste traversări pe baza cărora speculează organizațiile criminale”.

Președintele Italia, Giorgio Napoliton, a cerut la rândul său autorităților europene „să oprească traficul criminal de ființe umane în cooperare cu statele de proveniență” și a apreciat ca „indispensabilă” supravegherea coastelor.

Lampedusa este o mică insulă aflată în sudul Siciliei, aproape de țărmul Africii. Imigranții ilegali o folosesc pentru a intra în Italia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-04

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE