2020-11-24 14:39

La limita posibilului: Câini antrenați să DETECTEZE persoane infectate

 |  00:03
La limita posibilului: Câini antrenați să DETECTEZE persoane infectate

Reprezentanţii armatei germane colaborează cu Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra şi speră să antreneze 10 câini - din rasele Ciobănesc alsacian, Cocker spaniel şi Retriever - pentru „a mirosi” virusul care a declanşat pandemia de COVID-19.

Animalele selectate aparţin singurului centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei, potrivit dw.com. Câinii din armata germană vor beneficia de un antrenament special pentru a putea să detecteze, cu ajutorul mirosului, persoanele infectate. Animalele selectate aparţin singurului centru de antrenament pentru câini din cadrul Bundeswehr, situat în districtul rural Vulkaneifel din vestul Germaniei.

Abilități spectaculoase

„Cu o rată de succes care este în prezent de aproximativ 80%, cercetătorii se află pe calea cea bună pentru a continua un proiect de succes”, au transmis reprezentanţii şcolii de dresaj, adăugând că primele rezultate fiabile ale acestui studiu vor deveni disponibile în săptămânile următoare.

Câinii sunt antrenați să descopere coronavirusul folosind probe de salivă de la persoane infectate. Pentru siguranța animalelor, eșantioanele de antrenament utilizate pentru antrenarea câinilor au fost inofensive din punct de vedere chimic. Câinii Sniffer pot detecta medicamente și explozibili prin compoziția lor moleculară, precum și să poată mirosi diverse tipuri de cancer, dar și hipoglicemia diabetului. Abilitățile lor spectaculoase sunt ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să cerceteze capacitatea câinilor de a detecta coronavirusul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE