2024-04-19 13:06

Joe Biden promite Turciei ”orice fel de ASISTENȚĂ necesară”

 |  17:30
Joe Biden promite Turciei ”orice fel de ASISTENȚĂ necesară”

Preşedintele SUA, Joe Biden, a cerut luni echipelor sale să ofere Turciei ''orice fel de asistenţă necesară'' şi să monitorizeze îndeaproape situaţia din această ţară afectată de cutremure puternice.

"Sunt profund întristat de pierderile de vieţi omeneşti şi de devastarea provocată de cutremurul din Turcia şi Siria", a scris Biden pe Twitter. "Am dat instrucţiuni echipei mele să continue să monitorizeze îndeaproape situaţia în coordonare cu Turcia şi să ofere orice fel de asistenţă necesară", a adăugat el.

Cel puţin 1.121 de persoane au fost ucise şi 7.634 rănite în zece provincii după ce cutremure puternice au zguduit luni sudul Turciei, a anunţat agenţia pentru dezastre din această ţară, relatează agenţia de presă Anadolu.

Luni dimineaţa devreme, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade a zguduit provincia Kahramanmaras şi a afectat puternic şi alte zone - Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis. Acesta a fost urmat de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade la ora 13.24 p.m. (10.24 GMT), cu epicentrul tot în Kahramanmaras, districtul Elbistan.

Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), a declarat că au avut loc în total 105 replici şi că 2.824 de clădiri s-au prăbuşit după primul cutremur. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-06

In legatura cu acest articol...

VIDEO Cum arată imaginile dezastrului din Siria de după CUTREMUR

România trimite în Turcia o echipă de salvare RO-USAR formată din 60 de persoane și 4 câini de căutare

Unde ne adăpostim în caz de CUTREMUR: e bine sau nu să stai sub masă?

Gheorghe Mărmureanu, despre CUTREMURELE din Turcia: "Nu am mai văzut aşa ceva"

Un AL DOILEA CUTREMUR de 7.7 grade a lovit Turcia

Premierul Ciucă a dat dispoziția ca mai mulți ROMÂNI să fie evacuați din Turcia




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE