2024-04-19 08:23

Joe Biden, prima VIZITĂ la KIEV de la începutul invaziei Rusiei

 |  12:17
Joe Biden, prima VIZITĂ la KIEV de la începutul invaziei Rusiei

Preşedintele Joe Biden a ajuns luni dimineaţă într-o vizită-surpriză la Kiev. Este prima sa deplasare în această ţară de la începutul invaziei Rusiei, în urmă cu aproape un an.

Vizita vine în condiţiile în care Casa Albă anunţase că preşedintele nu are de gând să meargă şi în Ucraina, cu ocazia deplasării sale în Polonia. Se vehicula însă că preşedintele Volodimir Zelenski - care a fost la Washington în decembrie - ar putea să vină în Polonia pentru o întâlnire cu Joe Biden.

Apariţia lui Biden la Kiev este o demonstraţie de susţinere pentru Ucraina care vine într-un moment critic al conflictului, în timp ce Rusia se pregăteşte pentru o aşteptată ofensivă de primăvară.

Preşedintele Joe Biden s-a întâlnit luni cu Volodimir Zelenski, precum şi cu prima-doamnă, Olena Zelenska, la palatul prezidenţial din Kiev. Vizita istorică are loc cu doar câteva zile înainte de împlinirea unui an de la invazia Rusiei în ţară.

Cu această ocazie, preşedintele Biden a anunţat o asistenţă suplimentară de jumătate de miliard de dolari pentru Ucraina, care constă în mai multe echipamente militare, inclusiv muniţie de artilerie şi obuziere. „Un an mai târziu, Kievul stă în picioare. Şi Ucraina rămâne în picioare. Democraţia rezistă”, a spus Biden.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE