2024-04-16 16:42

Japonia este îngrijorată de acumularea militară a Chinei

 |  15:05
Japonia este îngrijorată de acumularea militară a Chinei

Secretarul general al guvernului japonez Hirokazu Matsuno și-a exprimat în 18 octombrie ac., îngrijorarea cu privire la ănarmarea tot mai accentuată de Chinei. Recent China a testat o rachetă hipersonică mai rapidă decât viteza sunetului.

Presa britanică și nu numai, a raportat că acest test de rachete chinezesc a avut loc în august. Rachetele hipersonice pot transporta arme nucleare și pot zbura mai repede decât viteza sunetului. În timp ce rachetele balistice zboară sus într-un sens ce descrie un arc pentru a-și atinge ținta, rachetele hipersonice zboară în traiectorie la altitudine mică, apropiindu-se de țintă mai repede și sunt foarte greu de detectat

Matsuno a spus că China dezvoltă rapid arme hipersonice pentru a-și spori capacitățile ofensive. Recent, lipsa de transparență a Chinei, creșterea continuă a bugetului pentru apărare, creșterea vitezei și a capacității militare, inclusiv energia nucleară, rachete, extinderea rapidă a activităților militare în regiune, etc. zonele maritime și aeriene, vor deveni o preocupare majoră pentru securitatea Japoniei, a regiunii și a lumii.

Confruntată cu această nouă amenințare, secretarul general al cabinetului a declarat că Japonia va face pregătiri pentru a face față unei situații deloc favorabile sie însăși.

SUA și Rusia lucrează, de asemenea, la rachete hipersonice. Aceste arme zboară mai repede decât viteza sunetului și pot schimba cursul în zbor, făcându-le mult mai greu de urmărit.

 

Putin: ”Rusia are un sistem de rachete cu o viteză mai mare de Mach 25”

 

În cadrul „Săptămânii Energiei Ruse” care are loc la Moscova, președintele Putin a spus că Rusia deține arme unice în lume, dar Moscova nu abuzează de poziția sa superioară.

Referindu-se la exercițiile militare recente ale Rusiei, Putin a spus că acestea au fost activități derulate pe teritoriul rus și că țara sa nu trebuie să raporteze aceste lucruri, nimănui.

„Am efectuat recent exercițiul Vest - 2021. Acest lucru este adevărat și am efectuat exerciții pe teritoriul nostru. Nu este nimic surprinzător aici și nu este responsabilitatea noastră să raportăm acest lucru nimănui ”, a subliniat Putin

În ceea ce privește dezvoltarea armelor hipersonice, Putin a spus că Rusia are un sistem de rachete cu o viteză mai mare de Mach 25 (mai mult de 30.000 km / h).

„Aceasta nu este doar o rachetă hipersonică, aceasta este o rachetă intercontinentală. Avem un astfel de sistem și pentru prima dată în istorie Rusia am depășit principalii concurenți în sistemele de arme de înaltă tehnologie. Nu abuzăm de acest lucru. Nu amenințăm pe nimeni și suntem pregătiți să negociem reducerea armelor ofensive ", a spus Putin.

Liderul rus a spus că există acum o cursă a înarmărilor după ce SUA a părăsit Tratatul antirachetă balistică în anul 2002 și a afirmat că Rusia nu a început această cursă și este gata să desfășoare un dialog constructiv.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE