2021-05-10 01:23

Israelul a închis din nou barurile, cluburile și sălile de fitness după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19

 |  20:09
Israelul a închis din nou barurile, cluburile și sălile de fitness după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19

Israelul a reintrodus luni o serie de restricții pentru a combate creșterea alarmantă a numărului de infecții cu COVID-19. Printre măsuri se numără închiderea barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru organizarea de evenimente, scrie hotnews.ro.

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat că Israelul trebuie să își schimbe direcția pentru a evita o carantină totală extinsă care ar putea paraliza economia, rata șomajului atingând 20%.

"Pandemia se răspândește, asta e clar ca lumina zilei. Crește zilnic și trage după ea, contrar a ceea ce ni s-a spus, un șir de pacienți în stare critică", a declarat premierul israelian.

Totodată,  numărul de persoane care se vor putea afla simultan într-o sinagogă va fi limitat la 19 credincioși iar autobuzele vor putea transporta doar 20 de călători.

După ce a reușit în mare parte să controleze pandemia, Israelul a permis în luna mai redeschiderea școlilor, plajelor și afacerilor, însă acum autoritățile se confruntă cu o creștere abruptă a numărului de noi infecții în ultimele săptămâni. Peste 30.000 de persoane au contractat coronavirusul în Israel, 332 pierzându-și viața din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul țării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE