2024-04-24 14:10

Israelienii SCAPĂ de masca de protecție în aer liber

 |  23:06
Israelienii SCAPĂ de masca de protecție în aer liber

Purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber în Israel, începând de duminică, ca parte a planului de ridicare treptată a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, au anunțat joi seara autoritățile israeliene, relatează AFP.

Israelul a fost una dintre primele țări care, în primăvara anului 2020, a impus purtarea unei măști sanitare în locurile publice.

Situația s-a schimbat în ultimele săptămâni datorită unei vaste campanii de vaccinare care a permis administrarea celor două doze necesare de vaccin Pfizer / BioNTech la peste jumătate (53%) din cei 9,3 milioane de locuitori ai săi.

"Măștile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar, din moment ce experții au ajuns la concluzia că masca nu mai este necesară în aer liber, am decis să ridicăm (obligația de a purta) masca", a declarat ministrul Sănătății Yuli Edelstein.

„Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci este posibilă relaxarea măsurilor”, a adăugat el, precizând că masca a rămas oricum obligatorie în locurile publice închise (centre comerciale etc.).

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie datorită unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul informațiilor cu privire la efectele vaccinării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE