2022-05-24 05:20

Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID, implicit și la certificatul de vaccinare

 |  15:00
Irlanda renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID, implicit și la certificatul de vaccinare

Irlanda renunță începând de sâmbătă la majoritatea restricțiilor anti-COVID, implicit la certificatul de vaccinare, după ce incidența cazurilor a scăzut la nivel național.

Premierul irlandez Michael Martin spune că rata de infectare este în scădere, iar toţi indicatorii "se îndreaptă în direcţia bună". "Am depăşit furtuna  Omicron. Nu se mai justifică să menţinem majoritatea restricţiilor actuale", a transmis premierul Michael Martin, citat de hotnews.ro.

Astfel, cluburile, barurile şi restaurantele nu vor mai fi obligate să se închidă la miezul nopţii, iar la intrare nu va mai fi necesar certificatul de vaccinare, regula fiind valabilă și pentru alte locuri de distracţie. Totodată, angajaţii vor putea începe de luni să revină treptat la locul de muncă. Purtarea măştii va rămâne totuși obligatorie în mijloacele de transport şi în magazine, cel puţin până la 28 februarie. Nu vor fi însă aduse modificări măsurilor în vigoare privind călătoriile international.

Premierul a avertizat că aceste măsuri vor duce probabil la o creştere ușoară a infectărilor, însă impactul va fi limitat de gradul de vaccinare în rândul populaţiei. Irlanda, țară cu o populaţie de 5 milioane de locuitori, în care aproape 90% dintre cei de peste 12 ani sunt complet vaccinaţi, a raportat vineri 6.597 de cazuri de Covid-19.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE