2020-10-25 21:08

Întâlnire Vladimir Putin-Igor Dodon la Moscova, pe 17 ianuarie

 |  11:22
Întâlnire Vladimir Putin-Igor Dodon la Moscova, pe 17 ianuarie

Florentin Dincă

Igor Dodon, noul preşedinte al Republicii Moldova, începe 2017 în forţă. Pe 17 ianuarie se deplasează la Moscova pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, ca să îmbunăţească relaţia cu Kremlinul.

De altfel, Dodon a susţinut în campania electorală ruperea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi aderarea la Uniunea Eurasiatică a Moscovei, notează digi24.ro. Întrevederea a fost anunţată după discuţiile din această dimineaţă cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care a reuşit să ajungă la Chişinău târziu azi-noapte.

În urmă cu zece zile, preşedintele rus l-a felicitat pe Dodon pentru victoria obţinută la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova şi l-a invitat la Moscova.

Potrivit Kremlinului, Putin a subliniat ca rezultatul votului demonstreaza sprijinul larg al alegatorilor pentru ideile lui Dodon privind stabilitatea socială şi economică, dar şi pentru construirea unei politici externe echilibrate. Putin a spus ca îşi doreşte un dialog constructiv şi dezvoltarea relaţiilor dintre Rusia şi Republica Moldova, în conformitate cu Acordul de prietenie şi colaborare semnat în urma cu 15 ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-12-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE