2022-01-23 02:29

Întâlnire ISTORICĂ între Putin și Biden. Concluziile discuțiilor

 |  20:49
Întâlnire ISTORICĂ între Putin și Biden. Concluziile discuțiilor

Întrevederea dintre Vladimir Putin și Joe Biden, de la Geneva, s-a încheiat, iar printre deciziile asumate de cei doi președinți, comunicate public, se numără revenirea la post a celor doi ambasadori retrași de SUA, respectiv Rusia, informează Agerpres.

În conferința de presă separată, susținut de Vladimir Putin după summit, a declarat că întâlnirea cu Biden s-a desfășurat fără tensiuni, iar dialogul a avut rol constructiv. 

Tensiunile dintre Rusia și SUA au cunoscut apogeul în primăvară, când cei doi ambasadori au fost retrași fiecare, în țara de origine. De asemenea, statele partenere cu americanii, printre care și România, au urmat exemplul.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai precizat că Rusia și SUA au o responsabilitate comună faţă de stabilitatea nucleară şi vor purta discuţii asupra unor posibile modificări ale Noului Tratat Start, recent înnoit.

Și Joe Biden a organizat o conferință de presă, care a dat asigurări jurnaliștilor că tensiunile cu Rusia nu vor escalada.

Întâlnirea dintre Biden și Putin a durat mai puțin decât s-au așteptat analiștii poltici, în jur de trei ore și jumătate. 

Așa cum presa internațională a anunțat înaintea evenimentului, cei doi lideri au abordat probleme legate de stabilitatea nucleară, schimbările climatice, securitatea cibernetică, Ucraina și Orientul Mijlociu. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE