2020-12-01 13:55

Incredibil. Cum relatează “ACȚIUNEA Sparanghelul” presa germană

 |  00:37
Incredibil. Cum relatează “ACȚIUNEA Sparanghelul” presa germană

„În pofida tuturor reţinerilor din cauza epidemiei de coronavirus branşa agrară lasă să intre în ţară zeci de mii de muncitori sezonieri din România. Acest lucru pune în pericol sănătatea a numeroşi oameni, printre care şi pe cea a lucrătorilor înşişi, dar şi pe cea a personalului din aeroporturi sau a echipajelor din avioane”.

Astfel scrie Der Tagesspiegel, o publicație germană, care consideră că venirea lucrătorilor sezonieri în Germania în timpul pandemiei pune în pericol sănătatea oamenilor, inclusiv a zecilor de mii de muncitori. „Podul aerian pentru muncitorii care culeg sparanghel în Germania este ceva antiuman”, notează Der Tagesspiegel, potrivit Radio Europa Liberă. „Ministerul federal de interne interzisese iniţial din motive corecte ca anul acesta să se permită venirea în Germania, la fel ca şi în anii normali, a aproximativ 300.000 muncitori sezonieri. La urma urmei, la acest număr există o serioasă probabilitate de a se contamina cu virusul – atât în Germania, cât şi la întoarcerea acasă. Numai că agricultura şi înainte de toate întreprinderile ei au un lobby important”, mai spune publicația.

Acest risc mare de infectare nu este justificat

“S-a reuşit ca guvernul să permită în aprilie şi mai intrarea a 80.000 de muncitori sezonieri pentru cules. Acest lucru nu avea de-a face cu protejarea sănătăţii, dar cu atât mai mult cu interesele unor baroane de sparanghel care ar pierde mulţi bani fără muncitorii ieftini din România.

Pentru a-i linişti pe virologi, Ministerul german al agriculturii a promis că va lua măsuri speciale. Însă acestea nu sunt ceva deosebit aşa cum s-a văzut după interdicţia primelor zboruri: pe aeroportul din Cluj aşteptau înghesuiţi cei 2.000 de muncitori sezonieri. Distanţa dintre ei nu a fost păstrată nici în avioane şi nici în autobuzele care i-au transportat. Măsurarea temperaturii nu este edificatoare, deoarece şi cei infectaţi pot transmite virusul. Iar mulţi dintre muncitori sunt cazaţi în camere pentru mai multe persoane.

Acest risc mare de infectare nu este justificat nici măcar pentru că germanii vor trebui să plătească şi în acest an mai puţini bani pentru a mânca sparanghel. Deoarece sparanghelul este o legumă de lux de care nimeni nu are nevoie doar pentru hrană”, se arată în articolul citat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-21Parerea ta...

CU ADEVARAT EROI
21 Apr 2020

Când acasă iți plâng copii de foame umbla desculț si cârpit in coate ce poți face ? Fi bucuros ca acei oameni săraci si vai de mama lor nu mai umbla după ajutor social si nici nu mai sunt puturoși si prostii neamului asa cum sa văitat PSD-ul.
SICTIR
21 Apr 2020

Dacă si ăștia sunt eroi, m.am lămurit ce este in capul tau postacule....TĂRÂȚE...de dat la porci....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE