2024-04-20 04:50

INCIDENT în Marea Neagră: Focuri de avertisment în timpul unui exercițiu NATO

 |  15:36
INCIDENT în Marea Neagră: Focuri de avertisment în timpul unui exercițiu NATO

Rusia a tras miercuri „focuri de avertisment” în Marea Neagră împotriva unei nave a Marinei Britanice, Moscova acuzând că a intrat în apele teritoriale rusești.

Serviciul rus de știri, Interfax, a raportat că ministerul apărării a declarat: "Distrugătorul (apărătorul britanic al HMS) a fost avertizat că va fi folosit armament în cazul încălcării frontierelor rusești. Nu a reacționat la avertisment".

Prin urmare, o „navă de patrulare de frontieră” rusă a „tras focuri de avertizare” și o aeronavă Su-24M a efectuat un „zbor preventiv de-a lungul rutei distrugătorului britanic”, a spus aceeași sursă, potrivit Euronews.

Nava britanică a părăsit apoi apele rusești, punând capăt incidentului, care a durat puțin peste 20 de minute până la prânz miercuri, potrivit Moscovei.

Ministerul rus al apărării a anunțat că atașatul militar de la ambasada britanică la Moscova a fost convocat, au informat agențiile rusești.

Conform unei declarații anterioare a Royal Navy, nava în cauză, HMS Defender, se afla în regiune pentru exercițiile NATO și „s-a desprins temporar de grupul de lucru pentru a-și desfășura propriul set de misiuni în Marea Neagră”.

Incidentul a avut loc în largul coastei Crimeii anexată în martie 2014 de Rusia, care are acolo o bază navală și ale cărei ape au făcut obiectul mai multor incidente în trecut. Marea Britanie nu recunoaște Crimeea ca teritoriu rus.

Ciocnirile care implică avioane sau nave la frontierele Rusiei nu sunt neobișnuite, mai ales în perioadele de tensiune cu Occidentul, dar tragerea de focuri de avertizare este un prim astfel de eveniment tensionat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE