2024-04-25 23:58

Începe haosul în Europa. Rafturile magazinelor încep să se golească

 |  10:00
Începe haosul în Europa. Rafturile magazinelor încep să se golească

Un fenomen similar celui din România, când oamenii au dat buzna în magazine să își facă rezerve de ulei, se petrece în mai multe țări din Europa.

În Polonia, oamenii cumpără masiv zahăr, asta după ce au existat informații că ar exista un deficit pe piață. Totuși, Guvernul polonez a dat asigurări că există stocuri suficiente, iar actuala penurie este determinată de faptul că oamenii cumpără cantități uriașe, informează ZiarulFinanciar.

Polonia este al treilea cel mai mare producător de zahăr din Europa.

În Franța, de mai multe săptămâni este o adevărată criză a muștarului. Oamenii au cumpărat haotic și în cantități foarte mari, iar acum rafturile magazinelor sunt goale. În ciuda avertismentelor Guvernului, la fiecare aprovizionare magazinele rămân în scurt timp fără muștar pe rafturi.

Franța este unul dintre marii producători de muștar din Europa, iar actuala penurie este o consecinţă a vremii extre­me care a decimat oferta de seminţe de muştar din şi din afara Franţei şi a perturbării lanţurilor de aprovizio­na­re în urma pandemiei.

În Germania, cetățenii se tem pentru această iarnă, din cauza faptului că au scăzut livrările de gaze din Rusia. Cetățenii germani s-au reorientat și au început să își facă rezerve de lemne în gospodării, ceea ce a dus la penurie și la o creștere foarte mare a prețului lemnelor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE