2024-04-19 03:41

IMAGINI APOCALIPTICE din insula grecească Evia. Sute de oameni, într-un feribot înconjurat de flăcări

 |  12:31
IMAGINI APOCALIPTICE din insula grecească Evia. Sute de oameni, într-un feribot înconjurat de flăcări

Imagini apocaliptice din insula grecească Evia, postate pe o rețea de socializare. Sute de oameni s-au înghesuit pe un feribot pentru a fugi din calea focului, iar scenele au fost filmate și publicate pe internet.

"Suntem în feribot, durere mare pentru țara noastră. Oriunde te uiți e foc, ce altceva a mai rămas de ars?", a scris pe Facebook cel care a postat filmarea.

Imaginile sunt dramatice, rupte parcă din filmele de groază. Oamenii stau pe feribot, iar în jur tot ce se vede sunt flăcări uriașe, mult fum, și un cer roșu, luminat de focul intens.

Pompierii români au plecat în Grecia: "Suntem pregătiți. Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108"

Mai bine de o sută de pompieri români au plecat, vineri, în Grecia, pentru a ajuta autorităţile elene în zonele unde incendiile au distrus zeci de mii de hectare de vegetaţie, iar sute de case au fost distruse. 

Un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale. 

Misiunea este prevăzută pentru zece zile, dar ar putea fi prelungită dacă grecii vor cere asta, a declarat, vineri, Raed Arafat.

Comandantul misiunii a spus că au fost selectați cei mai buni pompieri și că vor fi luate toate măsurile pentru ca misiunea să fie un succes.

"Sunt 11 ofițeri care pleacă. Avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și de suport. Misiunea este prevăzută pentru zece zile cu posibilitatea de extindere dacă Grecia va cere asta. România intervine pentru prima dată pentru incendii de pădure în afara țării.", a declarat acesta.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE