2024-04-24 01:25

Grecii EVACUAȚI din insula Evia sunt furioși: "NU ne-a ajutat nimeni"

 |  21:58
Grecii EVACUAȚI din insula Evia sunt furioși: "NU ne-a ajutat nimeni"

În ciuda eforturilor disperate și a ajutorului primit din partea altor țări, incendiile continuă să facă ravagii pe insula Evia.

Incendiile care fac prăpăd în Grecia produc atât de mult fum, încât coloanele sunt vizibile de la sute de kilometri depărtare și au depășit plafonul norilor, arată imaginile filmate dintr-un avion care survola regiunea capitalei elene, Atena. Ele surprind formații compacte de fum deasupra norilor, coloane uriașe cu o textură diferită de a norilor.

Mulți localnici spun că fără intervenții aeriene masive, susținute, multe sate de pe insulă vor fi scrum în câteva zile.

În timp ce urcă pe feriboturile care îi duc departe de foc, localnicii, mulți oameni în vârstă, plâng cu ochii în zare. Unii sunt conștienți că e posibil să nu se mai întoarcă niciodată...

"Sunt furioasă. Furioasă! Mi-am pierdut casa. Mi-am pierdut casa, locul meu, locul unde m-am născut. Nimic nu va mai fi la fel de mâine încolo. Puteți vedea, da? Este un dezastru uriaș, satele noastre sunt distruse, n-a mai rămas nimic din casele noastre, proprietățile noastre. Nimic! Nimic!", povestește disperată o femeie, citeaza Digi24.ro.

Odată cu disperarea, crește și furia, se înmulțesc acuzațiile că autoritățile s-au mișcat greu și ineficient...

"Sunt foarte furioasă! Cei mai mulți oameni de aici sunt foarte furioși... Am fost absolut singuri, timp de trei zile am fost singuri. Nu ne-a ajutat nimeni. Nimeni! Oameni au nevoie de ajutor, au nevoie de ajutor pentru că au rămas fără case, fără slujbe... Au nevoie de ajutor", acuză o femeie.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE