2021-07-28 15:54

Glasgow: Bilanţul definitv al victimelor este de 9 morţi

 |  07:35
Glasgow: Bilanţul definitv al victimelor este de 9 morţi

Operaţiunile de căutare în barul din Glasgow pe a cărui clădire s-a prăbuşit vineri un elicopter al poliţiei s-au încheiat luni seară, iar bilanţul definitiv a fost stabilit la nouă morţi, a anunţat poliţia, potrivit AFP.

Carcasa elicopterului a fost ridicată în cursul zilei de luni cu o macara, ceea ce le-a permis echipelor de salvare să-şi intensifice căutările unor eventuali supravieţuitori, transmite Agerpres.

Poliţia a confirmat că au fost găsite toate trupurile neînsufleţite, dar că cinci dintre ele nu au fost identificate.

"Pot confirma că operaţiunile de căutare şi salvare sunt în prezent finalizate şi răsuflăm uşuraţi că nu mai sunt şi alte cazuri mortale la faţa locului. În total, nouă persoane au murit în urma accidentului", a declarat responsabila poliţiei, Rose Fitzpatrick.

Printre cei nouă morţi se numără şi cele trei persoane de la bordul elicopterului - pilotul civil şi doi ofiţeri de poliţie -, în timp ce restul de şase persoane decedate erau clienţi aflaţi în bar la momentul accidentului. Alte unsprezece persoane erau luni spitalizate.

Barul a fost 'complet distrus' şi este 'în mare parte de nerecunoscut', potrivit unui reprezentant al pompierilor.

Experţii biroului de anchetă privind accidentele aeriene, AIIB, încearcă să afle cauzele accidentului care a aruncat Scoţia în doliu în plină sărbătoare naţională, Sfântul Andrei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE