2024-04-19 18:17

Germania a autorizat administrarea VACCINULUI Astra Zeneca și persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani

 |  17:00
Germania a autorizat administrarea VACCINULUI Astra Zeneca și persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani

Autoritatea responsabilă de vaccinuri din Germania a aprobat administrarea vaccinului AstraZeneca persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, a anunțat joi ministerul sănătății din această țară, relatează hotnews.ro. Nemții au refuzat inițial să autorizeze acest vaccine pentru administrare persoanelor de peste 65 de ani, deorece nu există date din studiile clinice care să confirme eficacitatea acestuia pentru categoria de vârstă respectivă.

„Este o veste bună pentru vârstnicii care așteaptă un vaccin. Ei pot fi vaccinați mai rapid acum. Vom emite în scurt timp o reglementare care să implementeze ambele recomandări”, a afirmat ministerul.

Autoritatea de Vaccinare Permanentă germaană a recomandat și extinderea la maxim 12 săptămâni a perioadei între care să fie administrată prima și a doua doză a vaccinului AstraZeneca deoarece studiile arată că amânarea îi îmbunătățește eficacitatea. Decizia autorităților germane este în linie cu recomandarea Autorității Europene pentru Medicamente ca a doua doză a vaccinului AstraZeneca să fie administrată între 4 și 12 săptămâni după prima.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE