2024-04-19 01:26

Gazprom A TĂIAT livrările de gaze către Italia

 |  16:24
Gazprom A TĂIAT livrările de gaze către Italia

Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria", a anunţat gigantul italian în domeniul hidrocarburilor, transmite AFP, relatează Agerpres.

Gazprom susține că nu poate furniza gazele din cauza faptului că nu pot tranzita Austria.

„Gazprom ne-a comunicat că nu poate confirma livrarea volumelor cerute pentru astăzi (sâmbătă, n.red.), invocând imposibilitatea de a transporta gazul prin Austria”, a indicat Eni.

În această sâmbătă, „în consecinţă, fluxurile de gaz rusesc destinate Eni prin punctul de intrare de la Tarvisio vor fi nule”, a precizat Eni într-un comunicat.

Cea mai mare parte a gazului rusesc livrat Italiei trece prin Ucraina, prin intermediul gazoductului TAG care ajunge la Tarvisio, în nordul ţării, la frontiera cu Austria.

Conform unui purtător de cuvânt al Eni, citat de agenţia italiană GI, „Gazprom afirmă că nu este în măsură să respecte regulile necesare pentru a obţine serviciul de repartiţie a gazului în Austria acolo unde ar trebui să-l livreze, în condiţiile în care ne rezultă că Austria continuă să primească gaz la punctul de livrare la frontiera slovaco-austriacă”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE