2020-10-22 15:35

Furtuna tropicală IANOS face ravagii în Grecia

 |  22:09
Furtuna tropicală IANOS face ravagii în Grecia

Botezată Ianos, furtuna care a fost anunțată de la începutul săptămânii de autorități, face ravagii in Grecia. Vânturi de peste 150 km/h și precipitații de 300 de l/mp se vor abate peste insulele Ionice și peninsula Peloponez.

Șapte regiuni din vestul țării au fost puse sub alertă și sunt anticipate întreruperi ale curentului electric și inundații.

Ministrul adjunct pentru Protecție Civilă Nikos Hardalias i-a avertizat pe locuitorii din zonele cu risc de inundații să-și găsească temporar locații de ședere alternative iar cetățenii, în general, au fost sfătuiți să-și limiteze deplasările care nu sunt absolut necesare.

Furtuna Ianos ar urma să lovească Grecia în două valuri iar intensitatea vânturilor și a precipitațiilor ar urma să se diminueze de sâmbătă după-amiază.

Furtuna Ianos face parte din categoria extrem de rară a uraganelor mediteraneene.

Se așteaptă ca presiunea centrală minimă să scadă la aproape 980 mbar, iar vânturile să atingă forța uraganelor de categoria 1. Prin urmare, rafalele de vârf ar putea depăși 200 km/h, cu un impact sever prognozat pentru seara de vineri în vestul Greciei.

Potrivit meteorologilor, cele mai puternice intensificări ale vântului sunt așteptate în insulele Kefalonia și Zakynthos.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE