2024-04-20 03:41

Franţa, Germania, Italia şi România susţin candidatura „imediată” a Ucrainei la UE

 |  19:45
Franţa, Germania, Italia şi România susţin candidatura „imediată” a Ucrainei la UE

Emmanuel Macron a anunţat că ţara sa susţine, alături de Germania, Italia şi România, acordarea „imediată” a statutului de candidată la UE pentru Ucraina.

La conferinţa de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis, cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi cu premierul italian, Mario Draghi, Macron a declarat, după întâlnirea celor patru lideri cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski: „Toţi patru susţinem statutul de candidată imediată la aderare”.

Macron a adăugat că „acest statut va fi însoţit de o foaie de parcurs şi va implica luarea în considerare a situaţiei din Balcani şi din vecinătate, în special din Republica Moldova”.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis spune că Ucraina, R. Moldova și Georgia trebuie acceptate, săptămâna viitoare, ca țări candidate la aderarea la UE și că „nu mai este timp de ezitări.”.

„Obținerea integrării Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la Consiliul European de săptămâna viitoare este esențială pentru construirea unui scut puternic și de durată în jurul valorilor noastre. Este vorba despre capacitatea noastră de a proiecta securitate și stabilitate în vecinătatea noastră. Nu mai este timp pentru ezitări”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE