2024-04-19 07:17

Franța acordă 100 de euro celor afectați de SCUMPIRILE din energie

 |  22:16
Franța acordă 100 de euro celor afectați de SCUMPIRILE din energie

Guvernul francez va acorda o plată de 100 de euro cetățenilor ce obțin venituri nete de sub 2,000 de euro pe lună.

„Vom acorda un ajutor de 100 € care va fi plătit francezilor, este o indemnizație acordată clasei de mijloc“ , a declarat Jean Castex postului de televiziune TF1.

Această declarație a venit în urma discuției de săptămâna aceasta de la Bruxelles, în care liderii europeni au abordat problema prețurilor ridicate cu care se confruntă Europa. Subiectul carburanților și a energiei electrice este unul sensibil în Franța, acesta fiind motivul protestului antiguvernamental din 2018, numit „Yellow Jackets”.

Se estimează că peste 38 de milioane de cetățeni francezi vor beneficia de această indemnizație, inclusiv angajații independenți, dar și salariații din sectorul agricol, șomeri sau pensionari. 

Acesta a transmis că indemnizația va fi acordată în același timp cu salariul sau prin intermediul unor organe de securitate, detaliile complete ale măsurii lui Castex vor urma să fie făcute publice în cursul săptămânii viitoare. Se estimează că ajutorul va fi livrat între Crăciun și Anul Nou.

Politicienii din opoziție s-au grăbit să condamne alegerile lui Jean Castex, prim-ministrul Franței, Marine Le Pen de la Raliul Național a transmis că această indemnizație „nu va răspunde problemelor cetățenilor francezi” și a cerut guvernului să scadă taxa pe valoare adăugată gazului, electricității și combustibilului.

Castex a susținut că, în trecut, reducerile de taxe „nu au funcționat”, transmite politico.eu


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE