2020-11-24 17:32

FMI avertizează: Statele din Golful Persic sunt în pericol. E nevoie de reformă fiscală

 |  10:00
FMI avertizează: Statele din Golful Persic sunt în pericol. E nevoie de reformă fiscală

Statele din Golful Persic și-ar putea pierde bunăstarea financiară în următorii 15 ani, dacă situația fiscală a acestora va continua la fel. Economiile din regiune au fost afectate puternic de scăderea preţurilor ţiţeiului în perioada 2014-2015. transmite Reuters

În timp ce preţurile mai scăzute ale petrolului au exercitat presiuni asupra guvernelor, de a genera venituri din alte surse , ”efectul veniturilor mai scăzute din vânzăril de hidrocarburi nu a fost compensat încă”, arată un raport al FMI.

”În situaţia fiscală actuală, bunăstarea financiară a regiunii ar putea fi epuizată în următorii 15 ani”, potrivit Fondului.

FMI estimează că cererea globală de petrol ar putea atinge nivelul maxim în jurul anului 2040, sau chiar mai curând, în cazul unor presiuni mai puternice din partea guvernelor pentru protecţia mediului şi eificenţă energetică.

”Toate ţările din Consiliu au recunoscut natura de durată a problemei lor...Cu toate acestea, viteza şi mărimea acestor consolidări din majoritatea ţărilor ar putea fi insuficiente pentru stabilizarea averii lor”, avertizează FMI.

Statele din Golf s-au folosit de-a lungul deceniilor de banii obţinuţi din energie pentru a oferi cetăţenilor slujbe în sectorul public. Dar locurile de muncă bine plătite din sectorul public au dus la scăderea productivităţii şi au creat o anumită cultură, precum şi creşterea costurilor.

Bugetele mai sunt tensionate de creşterea cheltuielilor pentru subvenţii, servicii sociale şi pensiile generoase.

Guvernele din Consiliul pentru Cooperare din Golf au luat treptat măsuri de austeritate pentru a evita tensiunile sociale, cum ar fi introducerea TVA, în unele dintre ţări. Dar majoritatea continuă să încere să echilibreze consolidarea fiscală cu creşterea.

FMI consideră că introducerea TVA şi a accizelor sunt nişte factori pozitivi.

Kuweitul, care are unul dintre cele mai mari fonduri suverane din lume, ar putea avea nevoie de o finanţare de 180 de miliarde de dolari, în următorii şase ani, în absenţa unor măsuri fiscale drastice, a avertizat FMI luna trecută.

Arabia Saudită, cea mai mare economie arabă şi unul dintre cei mai mari exportatori de petrol din lume, anticipează în acest an un deficit bugetat de 50 de miliarde de dolari, în creştere de la 35 de miliare de dolari în 2019.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-07Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Feb 2020

dati-le niste sute de miliarde de dolari si euro gratis la sauditi si irakieni,si la tarile din golf.....ca tot arme o sa cumpere ca sa se omoare intre ei.Petrolul trebuia de mult sa fie inlocuit cu alternative ecologice dar se pare ca cineva vrea sa-si vanda armele pentru petrol Rezultatul va fi acelasi de fiecare data,armele vor genera razboaie pentru petrol,iar petrolul va plati si mai multe arme pentru razboi Cine-ti vinde arme nu-ti vinde numai tie vinde si la dusmanii tai si dupa aia se uita cum va omorati unii pe altii ca primitivii.Un salbatic cu kalasnikov si rachete tot salbatic ramane pana si o maimuta din jungla poate sa traga cu mitraliera dar nu inseamna ca e om Ce chestie "desteapta" a gandit FMIul sa dea niste bani cu dobanda pentru achizitia de noi arme la nebunii care vor sa se omoare intre ei.Pai pe logica asta ar putea sa-i dea niste bani si lui Kim Jong sa dezvolte cat mai multe rachete balistice nucleare pe care eventual sa le vanda la toata lumea impreuna cu kalasnikovurile..ha ha ha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE