2024-04-19 08:56

FĂRĂ carantină pentru românii care călătoresc în Italia

 |  22:54
FĂRĂ carantină pentru românii care călătoresc în Italia

Italia renunță începând de duminică, 17 mai, la carantina obligatorie de cinci zile impusă persoanelor care vin din România și din toată statele Uniunii Europeane, precum și din Marea Britanie și Israel. Guvernul italian a anunțat vineri că, pentru a intra în țară, rămâne necesar doar un test Covid negativ.

"Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un decret care prevede intrarea din țările din UE și din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel, cu un test negativ, depășind sistemul actual de mini-carantină", ​​a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului, relatează Reuters.

Vizitatorii din aceste țări erau obligați să intre într-o carantină de cinci zile și să facă două teste pentru coronavirus. Acum, vizitatorii vor trebui doar să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului. Autoritățile italiene urmează să furnizeze și alte detalii privind noile reguli de călătorie, mai scrie sursa citată. 

Italia va extinde și așa-numitele zboruri „fără Covid”, în prezent în vigoare către și dinspre Statele Unite ale Americii, către Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. În același timp, măsurile care blochează sosirile din Brazilia au fost extinse.

De asemenea, Italia dorește să le permită turiștilor din Statele Unite, Canada și Japonia să intre în țară fără carantină, dacă au fost vaccinați, a spus premierul Mario Draghi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-15

In legatura cu acest articol...

DOCUMENT oficial: Lista completă a măsurilor de relaxare care intră în vigoare

S-au ridicat restricțiile în Grecia. Turismul se redeschide din nou

În ce condiții vor participa spectatorii la Finala Cupei României

OMS recomandă țărilor bogate să DONEZE vaccinuri către statele sărace

Lista finală. Ce EVENIMENTE culturale pilot se organizează în acest weekend




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE