2020-12-02 05:25

Epidemia. Gata cu azilurile, ACUM în orfelinate?

 |  22:39
Epidemia. Gata cu azilurile, ACUM în orfelinate?

Un orfelinat susținut financiar de o organizație de caritate din Irlanda și care găzduiește copii abandonați sau pe cei ai căror părinți se luptă cu sărăcia se află într-o situație de neimaginat.

Au fost confirmate 23 de cazuri pozitive cu noul coronavirus în cadrul acestui  orfelinat pentru copiii cu dizabilități din Belarus, conform BBC News. Orfelinatul Vesnova din centrul districtului Hlusk are 174 de copii și adolescenți ce se luptă cu dizabilități majore și prezintă un sistem imunitar deficitar. 10 angajați și 13 copii au fost confirmați cu noul coronavirus încă de joia trecută. Reprezentații orfelinatului au solicitat guvernului să asigure relocarea de urgență a bolnavilor într-o altă locație unde ar putea beneficia de asistența medicală de care au nevoie.

Adi Roche, reprezentantul ONG-ului a declarat că situația este extrem de dificilă în orfelinat, iar unii copii manifestau forme severe ale coronavirusului. A mai precizat că s-au luat măsuri de protejare a copiilor, dar din lipsă de spațiu, ei sunt înghesuiți în câteva dormitoare. ”Nu avem analgezice, nu avem medicamente pentru tuse. Nu avem cu ce trata copiii și suntem foarte îngrijorați de starea lor de sănătate. Nu-i putem abandona! Gravele probleme medicale pe care le au deja, le reduc la minim șansele de a învinge boala”, a precizat Roche într-o intervenție televizată.

Votcă și saune

Autoritățile din Belarus au confirmat focarul de infecție, dar nu a precizat ce măsuri vor fi luate.

Înregistrând 8773 cazuri confirmate în toată țara și peste 67 de decese, președintele Belarus, Alexander Lukasenko a catalogat frica de coronavirus ca fiind o ”psihoză” și a precizat că măsurile de izolare și carantinare a populației ar afecta grav economia țării. Fără să țină cont de sfaturile cadrelor medicale și a specialiștilor, a îndrumat cetățenii să bea votcă și să frecventeze saunele din orașe pentru a preveni infectarea. De asemenea a refuzat închiderea granițelor, nu au fost luate măsuri de izolare și distanțare socială, chiar și școlile au fost redeschise după o vacanță de 3 săptămâni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE