2024-04-25 06:47

EMA recomandă ca rapelul vaccinului Pfizer anti-Covid să fie făcut la trei săptămâni

 |  18:46
EMA recomandă ca rapelul vaccinului Pfizer anti-Covid să fie făcut la trei săptămâni

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă ca a doua doză a vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19 să fie făcută la trei săptămâni după prima. Recomandarea vine în contextul în care mai multe țări întârzie administrarea dozei de rapel pentru a putea vaccina un număr cât mai mare din populație, scrie HotNews.ro.

Prospectul vaccinului Pfizer, ser dezvoltat împreună cu laboratorul german BioNTech și denumit Comirnaty în Europa, indica până acum ca intervalul între cele două doze ar trebui să fie de cel puțin 21 de zile.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite anunța acum câteva zile că a modificat intervalul recomandat între administrarea primei și celei de-a doua doze de vaccine, rapelul putând fi întârziat până la 6 săptămâni. „A doua doză ar trebui administrată cât mai aproape posibil de perioada recomandată”, se arata în îndrumarea transmisă de CDC. „Însă, dacă nu este posibilă respectarea intervalului recomandat, a doua doză a vaccinurilor împotriva Covid-19 a Pfizer-BioNTech și Moderna poate fi programată pentru administrare cu până la 6 săptămâni distanță (42 de zile) după prima doză”, afirma CDC.

Experții OMS au anunțat și ei că administrarea rapelului poate fi amânată până la șase săptămâni.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE