2024-04-25 22:46

EMA: AstraZeneca, cerere de autorizare a vaccinului împotriva Covid

 |  12:17
EMA: AstraZeneca, cerere de autorizare a vaccinului împotriva Covid

Șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat faptul că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a primit din partea companiei AstraZeneca o cerere de autorizare pe piaţa europeană a vaccinului său dezvoltat împotriva COVID-19 în colaborare cu Universitatea Oxford.

Reprezentanţii EMA au precizat că vor analiza solicitarea companiei britanice prin intermediul unei proceduri accelerate. O opinie despre o eventuală autorizare ar putea fi oficializată pe 29 ianuarie, în timpul unei reuniuni a Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul EMA, scrie Agerpres.

EMA a transmis, de asemenea, că în timpul procedurii sale de analizare continuă a vaccinului britanic a evaluat datele furnizate de studii aflate în desfăşurare în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Informaţii suplimentare au fost de asemenea furnizate de AstraZeneca la cererea CHMP şi sunt în prezent examinate.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford a fost deja aprobat în Marea Britanie, Argentina, El Salvador şi India.

Dacă va primi recomandarea pentru utilizare din partea EMA şi va fi aprobat apoi în mod oficial de Comisia Europeană, vaccinul AstraZeneca-Oxford va deveni cel de-al treilea ser anti-COVID-19 care va fi disponibil în Europa, după cele produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-12

In legatura cu acest articol...

Al doilea VACCIN ANTI-COVID autorizat ajunge miercuri în România




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE