2021-09-21 23:40

Egipt: Ghidul Suprem al Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, a fost arestat

 |  07:41
Egipt: Ghidul Suprem al Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, a fost arestat

Ghidul Suprem al Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, a fost arestat în noaptea de luni spre marţi la Cairo, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de securitate. Mohamed Badie a fost reţinut împreună cu alţi doi lideri de rang înalt ai mişcării, într-un apartament situat în apropiere de piaţa Rabaa al-Adawiya.

Justiţia egipteană a ordonat arestarea sa în special pentru "incitare la violenţă", precum şi a mai multor alţi oficiali din cadrul Fraţilor Musulmani, la 10 iulie, la o săptămână după ce a fost destituit şi arestat Mohamed Morsi, primul şef de stat egiptean ales democratic, potrivit Mediafax.

Peste 1.000 de manifestanţi pro-Morsi au fost arestaţi, de asemenea, între care mai mulţi oficiali ai Fraţilor Musulmani, care urmează să fie judecaţi începând din 25 august, precum Badie.

Fiul lui Mohamed Badie a fost ucis cu gloanţe în timpul uneia dintre manifestaţiile "împotriva loviturii de stat", vineri, la Cairo.

Mohamed Badie este al optulea Ghid Suprem al Fraţilor Musulmani, ales în ianuarie 2010 la conducerea confreriei, care a câştigat primele alegeri legislative libere din ţară de la începutul lui 2012, la un an după înlăturarea lui Hosni Mubarak.

Badie a fost identificat de poliţie într-un apartament şi a fost reţinut fără să opună rezistenţă împreună cu doi oficiali ai confreriei şi şase gărzi de corp sau ajutoare, a asigurat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului. El se ascundea de la începutul ocupării pieţei Rabaa al-Adawiya de către susţinătorii lui Morsi, la sfârşitul lui iunie, potrivit sursei citate.

Mohamed Badie s-a aflat de mai multe ori în închisoare, fiind acuzat de diverse comploturi pentru îndepărtarea puterii egiptene în anii '60, înainte de a fi ales la conducerea confreriei, în 2010. Fost adept al unui islam riguros şi radical, Badie a devenit ulterior susţinătorul unei islamizări progresive a societăţii mai degrabă decât adeptul unei înlăturări brutale a puterii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE